Полкадот (ДОТ) се чини е подготвен за подем, вели аналитичар

41

Популарниот крипто стратег и трговец Џастин Бенет вели дека има силен пробив на хоризонтот за блокчејнот за интероперабилност Полкадот (ДОТ)

Во нова стратешка сесија, Бенет рече дека ценовната акција на Полкадот била засилена додека се тргувала во нагорно продолжение.

„Фактот дека ова е клин што паѓа, што е инхерентно нагорна шема и имаме пазар со макро нагорен тренд, имам причина да верувам дека е поверојатно да се пробие повисоко отколку пониско“.

Бенет гледа дека Полкадот го завршува својот краткорочен надолен тренд и излегува од падот до втората недела од февруари.

Со оглед на потенцијалните цели за Полкадот, крипто аналитичарот верува дека ДOT потенцијално би можел да направи скок од 78% откако ќе го скрши „дијагоналниот отпор на клинот“.

„Дали пазарот ќе се зголеми? Лично, мислам дека има многу добри шанси тоа да се случи, а ако се случи, областа на која ќе се фокусирам, е нагоре. Првите бројки ќе бидат 32, 38 и 45 долари“.

Во моментот на пишување, Полкадот се тргува по 24,47 долари.

Додека Бенет има нагорни долгорочни изгледи за ДOT, тој вели дека крипто средството значително ќе се прилагоди во наредните денови пред да порасне и да ги достигне целите што ги постави.

„Немојте да се изненадите ако добиеме вакво нешто, каде што ДOT излегува од својот терминален модел нагоре, повторно ја тестира поддршката [20 долари] можеби, експлодира од тука и потоа почне да се движи повисоко до 32, 38 и 45 долари и на крајот подоцна оваа година ќе добиеме поместување овде во оваа зона на отпор [65 долари]“.