Работа од соништата: Јадете и оценувате слатки, а добивате 100.000 долари годишно

63

Сакате слатки? Сакате да ги јадете професионално? Ако одговорот на двете прашања е потврден, можеби ќе бидете совршени за новата позиција на шеф во „Candy Funhouse“.

Лицето избрано за работата да ја води стратегијата на компанијата за бонбони и да го надгледува новото стекнување на бонбони ќе добива 100.000 долари годишно, пишува Bizlife.

Меѓу одговорностите на оваа позиција е да се одлучи кој производ ќе го одобри како шеф. Иако оваа компанија се наоѓа во Онтарио, Канада, новите вработени во „Candy“ ќе можат да работат од дома.

Бидејќи љубителите на бонбони доаѓаат од различни потекла и возрасти, работата на шефот е отворена за секој кој има најмалку пет години и живее во Северна Америка. Наводно, дури и децата можат да донесат дома шестцифрена плата работејќи во оваа компанија.

„Овде во „Candy Funhouse“, сите сме за забава. И кој е подобро да ја постави нашата стратегија од некој кој е вистински фанатик за бонбони“, изјави извршниот директор на компанијата Џамал ​​Хејази, кој е возбуден од сите авантури со бонбони што ги планирале.

Покрај „префинетиот вкус“ за бонбони, кандидатите треба да поседуваат одредени квалитети. Тие треба да бидат „храбри, креативни, родени лидери, подготвени да пробуваат нови работи и подготвени да го дадат своето искрено мислење за секоја бонбона што ќе ја пробаат“.