Ripple продаде XRP во вредност од 409 милиони долари во Q2

14

Иако во вториот квартал паднаа многу големи крипто фирми, вклучувајќи ги Terra, Three Arrows Capital, Celsius и BlockFi, Ripple потврди дека презел значителни чекори за да ја зголеми корисноста на XRP и неговата услуга „On-Demand Liquidity“.

Во четвртокот, Ripple го објави својот извештај за пазарите во Q2, откривајќи значително зголемување на продажбата на XRP и корисноста на неговата услуга за „ликвидност на барање“ (ODL).

Компанијата потврди дека нејзиниот втор квартал бил успешен. Според извештајот, нејзиниот обем на ODL забележа раст од 800% на годишно ниво благодарение на повеќекратните партнерства кои помогнаа да се забрза побарувачката. Едно од најзначајните партнерства на фирмата беше со литванскиот провајдер на трансфер на пари FINCI, кој имаше за цел да обезбеди инстант и исплатливи трансфери на пари.

Со глобалното проширување на ODL, Ripple исто така ја зголеми продажбата на XRP за околу 50%. Во меѓувреме, компанијата објави дека обемот паднал за 22% во однос на кварталот, на просечен дневен волумен од 862 милиони долари, што е пад од 1,1 милијарди долари.

Во извештајот, Ripple забележа дека ценовните перформанси на XRP во вториот квартал биле под влијание на „пошироки макроекономски сигнали и идиосинкратски настани“. Сепак, токенот успеа да помине важна зона на отпор во текот на викендот. Понатамошното зголемување на нагорниот момент може да помогне во порастот на XRP.

Технички, се чини дека XRP излегол од паралелниот канал на својата 12-часовна табела. Секвенцијалниот индикатор Tom DeMark (TD) моментално прикажува сигнал за продажба. „Мечешката“ формација предвидува краткорочно повлекување до 0,37 долари, каде што XRP може да собере ликвидност пред да направи уште еден „биков“ притисок кон 0,45 долари.

Со оглед на скокот во продажбата на XRP на Ripple, нивото на поддршка од 0,37 долари е клучно во случај на намалување. Ако XRP не успее да се одржи над оваа критична зона на побарувачка, може да доживее распродажба и пад на 0,34 долари.