Се чини дека „спојувањето“ на Ethereum е одложено – но зошто?

11

Нови информации откриваат дека може да има одложување на очекуваното спојување на Ethereum.

По неколку недели шпекулации, развивачот на Ethereum, Тим Баико, во средата твитна дека долгоочекуваното „спојување“ на мрежата ќе дојде подоцна од очекуваното.

Наместо во јуни, вели Баико, транзицијата на мрежата кон докажување на залог (PoS) е поверојатно да дојде „неколку месеци подоцна“.

„Нема да биде јуни, туку веројатно неколку месеци подоцна. Сè уште нема точен датум, но дефинитивно сме во последното поглавје од PoW на Etherium“, рече развивачот.

Ажурирањето доаѓа откако Etherium помина важна фаза во понеделникот со првиот успешен „shadow fork“ на основната мрежа – доказ за претстојната промена во механизмите за консензус.