Следете ги овие три алткоини, препорачува познат крипто-аналитичар

14

Популарниот крипто-аналитичар Николас Мертен следи три дигитални средства.

Тој рече дека тие би можеле да напредуваат кога пазарот на алткоин ќе почне да го надминува тој на Биткоинот.

Во новата стратешка сесија, Мертен им кажа на своите претплатници на YouTube дека се фокусира на еден сектор кој може да биде најперспективен.

„Значи, општо земено, ние сè уште ја создаваме рамката овде за алткоините да направат смртоносен пробив и да го надмине биткоинот до крајот на годината. Но, сакам да продолжам и да зборувам за секторот што предизвика голем интерес кај мене. Постои Metaverse, има NFT, има децентрализирани финансии (DeFi)… па што е навистина речиси временски тестирано и вистински тренд што го гледаме во крипто-просторот? Па, гледаме нов слој 1“.

Мертен рече дека претстојните протоколи на „Layer 1“ се „најдобриот залог“ за инвеститорите на овој пазар, именувајќи 3 монети во категоријата што треба да следи.

Според Мертен, e-Radix (EXRD), создаден специјално за децентрализирано финансирање (DeFi), покажува исклучителен моментум во својот пар со Bitcoin (EXRD / BTC).

„Можете да видите овде против Биткоин, дека имаше прекин на надолниот клин, обемот навистина се зголеми, цената навистина почна да се распаѓа и моментумот е навистина феноменален. Секогаш кога се повлекувавме, наоѓавме поддршка за претходниот отпор…“

EXRD се тргува со 0,479 долари во моментот на пишување, што е речиси 500% зголемување од 30-дневното најниско ниво од 0,101 долари.

Следи Energi (NRG), главен блокчејн со опција за паметни договори, децентрализирано гласање и самофинансирачка каса. Аналитичарот вели дека алткоинот можеби е подготвен да експлодира откако ќе остане во мирување за значителен временски период.

„Мислам дека сега, со многу од основите кои излегуваат од Energi, таа може да создаде етапа каде што може да се издигне повисоко и да почне да се искачува уште повисоко, а можеби дури и да го започне своето прво големо рели од некој вид. Сакам да ги најдам оние потези кои беа тивки, работејќи зад сцената на основите“.

NRG се тргува со 2,93 долари во моментот на пишување, што претставува зголемување од 80% од 7-дневното најниско ниво од 1,62 долари.

Конечно, Мертен ја споменува MIOTA, која е дистрибуиран леџер со отворен код, фокусиран на Интернет на нештата. Аналитичарот вели дека MIOTA, како и EXRD, има долг модел на акумулација и е позиционирана за пробив.

МИОТА моментално се тргува со 1,36 долари, што е околу 20% зголемување од 7-дневното најниско ниво од 1,15 долари.