Tencent сака да купи удел во Universal Music

4

Кинескиот интернет гигант Tencent сака да купи удел од 10% од светската музичка индустрија Universal Music Group (UMG).

Според францускиот сопственик на UMG, Vivendi, оваа зделка со Tencent ќе значи поголема промоција на ѕвездите.

Се верува дека оваа трансакција за UMG ќе значи раст на вредноста на 30 милијарди евра, пишува BBC.

Tencent во првите три месеци од оваа година оствари нето добивка од четири милијарди долари.

Фото: Facebook