Во хотел во Јапонија персоналот ќе биде целосно составен од роботи

82

Јапонците планираат да отворат хотел во кој персоналот ќе биде целосно составен од роботи.

Henn-na-Hotel-600x368

Хотелот, кој е планирано да започне со работа летово, ќе го носи името Hen-na. Гостите ќе бидат пречекани од портири роботи, на рецепција ќе ги поздравуваат светлечки очи и роботски глас, пишува Japan Times.

Собарките исто така ќе бидат роботи и сите останати работи за кои е задолжен персоналот во еден хотел ќе бидат изведувани од машини.

robot

Гостите нема да користат клуч за да влезат во своите соби, тоа ќе го прават со специјална технологија на препознавање лица. Се што треба да направат е да застанат пред вратата за сензорот да може да ги регистрира и слободно да влезат.

image

Hen-na, кој на јапонски значи “чудно”, ќе биде најновата градба во тематскиот парк Huis Ten Bosch во Сисабо, Нагасаки.

Huis-Ten-Bosch-600x450

Ноќевање во хотелот со роботи ќе чини од 60 долари па нагоре.