Во изминатото деноноќие произведени се 16.571 MWh електрична енергија

6
АД ЕСМ на 04.03.2023 година произведe 16.571 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и за потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 15.067 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.504 MWh.