Воз кој лебди постигна рекордна брзина од 500 km/h

76

1416148500017_wps_72_ACERB2_Prototype_MagLev_tВоз кој се движи на магнетна левитација на своето прво возење достапно за јавноста постигна брзина од 500 километри на час.

Честа да го искусат возењето на супер брзиот воз кој лебди над пругата, имаа стотина патници.

1416148568082_wps_73_TSURU_JAPAN_NOVEMBER_13_C

Вкупно 2.400 патници избрани преку лотарија ќе имаат можност да се возат во оваа брза машина следниот месец, а беа пријавени приближно 300.000.

Моментално овие магнетни возови се најбрзи во Јапонија, а планирано е да почнат да се користат во 2027 година.

Еве како изгледа возење во воз со брзина од 500 километри на час.