За 9,5 милиони евра Лидл купи имот од Скопски пазар

484

Објектот каде што порано беше Бриколаж во скопската општина Гази Баба, сопственост на Скопски пазар, е продаден за 9,5 милиони евра на маркети Лидл.

За зделката информира Скопски пазар согласно Глава 6 од Правилата за котација на Берзата.

Вредноста на оваа зделка е 9.564.485 евра без вклучен ДДВ (или 588.911.166 денари без ДДВ).
„Цената соодветставува со пазарната вредност на таков тип на зделки“, се вели во објавата од Скопски пазар, и се нагласува дека страни во зделката се Скопски пазар и Лидл Северна Македонија.