Зошто Compound (COMP) скокна повеќе од 30% за два дена?

8

Santiment посочи една од причините за неодамнешниот скок на цената на COMP, кога алткоинот порасна за повеќе од 28%.

Фактор што го испровоцира порастот било котирањето на Compound во Robinhood, заедно со неколку други популарни средства.

Тимот на Santiment сподели на Twitter дека меѓу предусловите за скок на цената на средството се огромните трансфери на комплетите COMP. Во неодамнешниот твит, тие забележаа 12 трансакции на COMP вредни повеќе од 1 милион американски долари, што се случија само 48 часа пред цената да се зголеми.

Севкупно, монетата скокна за 32% од својата пазарна вредност во последните два дена. Во моментот на објавување, цената малку се намали од својот врв од 155,9 долари на 149,9 долари.

Пред два дена, инвестициската апликација Robinhood, која им овозможува на корисниците да купуваат акции и криптовалути, најави нови монети за додавање на платформата.

Покрај популарната мем-криптовалута Shiba Inu (SHIB) – чијашто листа на платформата беше многу очекувана од заедницата – брокерската апликација ги додаде и COMP, SOL и MATIC на својата услуга, која сега нуди вкупно 11 криптовалути.