10 најдобри книги за успехот

110

Покрај визијата, упорноста и организациските вештини, на претприемачите им треба и знаење, кое покрај стручната економска литература, може да се најде и во книгите што содржат искуства и совети на некои од најуспешните претприемачи во историјата.

Автор на New Trade U состави листа од 10-те најдобри успешни книги на сите времиња кои можат да ве зближат и да ви ги дадат алатките и стратегиите што ви се потребни за да го поттикнете вашиот личен раст и да ги постигнете вашите цели.

Еве ја листата:

Think and Grow Rich – Napoleon Hill

How to Win Friends and Influence People – Dale Carnegie

The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen Covey

The Power of Now – Eckhart Tolle

Rich Dad, Poor Dad – Robert T. Kiyosaki

The Four Agreements –Miguel Ruiz

Outliers: The Story of Success Malcolm Gladwell

The One Thing Gary Keller и Jay Papasan

Atomic Habits – James Clear

Grit: The Power of Passion and Perseverance – Angela Duckworth

Фото: Pixabay