100.000 долари за Биткоин е малку веројатно пред крајот на годината, според познат крипто-трговец

95

Трговецот со криптовалути, Таун Вајс, вели дека шансите Биткоинот (БТК) да се зголеми за повеќе од 75% од сега до крајот на годината се мали.

Вајс им кажа на своите 116.000 претплатници на YouTube дека иако БТК веројатно нема да се искачи над 100.000 долари во 2021 година, целта може да се постигне во првите три месеци од 2022 година.

„И додека сè уште сакам Биткоин да ја пробие зоната од 100.000 долари до крајот на годината, тоа во моментов изгледа малку веројатно. Но, првиот квартал од 2022 година е сосема разумен за овој пробив“, вели тој.

Ветеранот во крипто-трговијата вели дека ако Биткоинот успее да се искачи над 50-дневниот просек, тогаш цената на водечката криптовалута може да се зголеми.

Вајс, од друга страна, вели дека „поверојатниот пат“ за Биткоин е да оди надолу.

„Засега, сепак, ќе останеме конзервативни и ќе прифатиме дека ова е отфрлање што ги спушта цените на нови дна. Колку и да звучи несреќно, ова во моментов е поверојатниот пат“, истакна крипто-трговецот.