АД ЕСМ произведе 10.786 MWh електрична енергија изминатото деноноќие

47

Енергетскиот биланс за производството на струја од ЕСМ покажува дека вчера потребите на домаќинствата и на малите потрошувачи се задоволени со домашно производство од 10.786 мегават часови и набавена струја во износ од 3.110 мегавачт часови.

Во термоелектраните се произведени 7 834 мегават часови, а од обновливи извори на енергија 2 952 мегават часови струја.