АД ЕСМ произведе 12.553 MWh електрична енергија изминатото деноноќие

29
АД ЕСМ на 13.11.2022 година произведе 12.553 MWh електрична енергија.
Во Термоелектраните произведени се 7.706 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.847 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија.