АД ЕСМ произведе 9.761 MWh електрична енергија во изминатото деноноќие

11
АД ЕСМ на 14.11.2022 година произведе 9.761 MWh електрична енергија.
Во Термоелектраните произведени се 7.453 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.308 MWh.

За вчерашниот ден, во испораката беа вклучени 3.110 MWh набавена електрична енергија.