Adria Airways купува два нови авиони

4

adriaAdria Airways од канадскиот произведувач на цивилни летала Bombardier, купува два нови авиона од типот CRJ900 NextGen. Договорот е вреден околу 67 милиони евра, јавува РТВ СЛО.

Adria во својата флота веќе има еден Airbus A320, два Airbus A319 и по четири летала CRJ900 и CRJ200.

Словенија веќе некое време се обидува да ја продаде оваа национална авиокомпанија, но тоа тешко и оди, затоа што потенцијалните купувачи нудат симболични износи, јавува телевизијата.