Аеродромот во Сараево повеќе не е отворен 24 часа

25

Иако во пресрет на почетокот на летната сезона, Меѓународниот аеродром во Сараево најави воведување 24-часовна работа, со доаѓањето на постудените денови овој начин на работа веќе не е актуелен.
Како што се наведува во соопштението за Klix.ba, на 29 март 2023 година, аеродромот донесе одлука аеродромот да биде отворен 24 часа. Сепак, како што нагласија, одлуката не се однесувала на цела година туку на одреден период.

„Откако ги добивме сите потребни дозволи, на 29 март 2023 година, Меѓународниот аеродром во Сараево донесе одлука за почеток на 24-часовното отворање на аеродромот во текот на летната сезона, во периодот од 15 мај 2023 година, до 30 септември 2023 година“, изјавија тие.

Тие објаснија и кога аеродромот повторно ќе го воведе 24-часовниот режим на работа.

„Отворањето на аеродромот 24 часа треба повторно да се активира во следната летна сезона, имајќи предвид дека авиокомпаниите ги планираат своите воздушни операции во однос на оваа можност“, заклучија од Меѓународниот аеродром во Сараево.

Фото: facebook