Аеродромот во Цирих е најдобар во Европа

36

World Travel Award го прогласи аеродромот во Цирих за најдобар во Европа 18-ти пат по ред. Признанието за најдобар аеродром на Стариот континент го добива од 2004 година. Патниците со највисоки оценки го оценија квалитетот на услугите на најголемиот швајцарски аеродром. Оваа година таа беше особено пофален за епидемиолошките мерки против пандемијата на коронавирус.

До аеродромот се стига за 11-минути возење со воз од центарот на Цирих. До центарот на градот може да се стигне брзо и лесно со автомобил. Има модерна инфраструктура, 80 продавници и брз WiFi интернет кој може бесплатно да се користи два часа.

„Во овие тешки моменти ова е голема чест за нас. Ова е признание за одличната соработка меѓу нашите партнери и сите кои работат на аеродромот“, изјави директорот на овој аеродром, Стефан Видриг.

Аеродромот во Цирих е лидер и во заштитата на животната средина, во споредба со другите аеродроми, изјави Емануел Флеути, кој е одговорен за заштита на животната средина на овој аеродром. Од 1991 година, тој е многу посветен на намалување на емисиите на стакленички гасови.

World Travel Award е престижна награда која се доделува на компании од туризмот, угостителството и воздухопловната индустрија, пишува Euronews.