Акциите на Porsche паѓаат под почетната цена, помалку од една недела по излегувањето на берзата

101

Неколку дена по нејзината првична јавна понуда (IPO), акциите на германскиот производител на луксузни возила Порше паднаа под почетната цена во понеделникот.

Како што јави агенцијата ДПА, приоритетните акции на Порше паднале за 1,4 отсто на 81,3 евра.

За потсетување, акциите на подружницата VW во четвртокот беа прославени на берзата во Франкфурт како најголема ИПО откако германскиот Телеком излезе на берза во 1996 година.