Акциите на Zoom паднаа за 90 отсто

24

Акциите на Zoom паднаа за околу 90 отсто во споредба со врвот на пандемијата во октомври 2020 година, пренесува Блиц.
Акциите паднаа за речиси 10 отсто само во вторникот, откако компанијата ја намали годишната прогноза за продажба и забележа најбавен квартален раст досега. Ова поттикна најмалку шест брокерски куќи да ги намалат своите цели.

Компанијата, која стана познато име за време на пандемијата поради популарноста на своите алатки за видео конференции, се обидува да го врати својот пат кон врвот фокусирајќи се на бизнисите, со производи како што се услугата за повикување облак Zoom Phone и хостинг конференции што нуди Zoom соби.