Актуелниот договор на ОПЕК + останува на сила до крајот на годината

23

Саудискиот министер за енергетика принцот Абдулазиз бин Салман изјави дека актуелниот договор на ОПЕК + за производство на нафта ќе продолжи до крајот на годината.

Оваа информација ја пренесува Ashrk TV, повикувајќи се на коментарите на принцот објавени на порталот Energy Aspects.
Според саудискиот министер, нафтената групација не може да го зголеми производството само врз основа на првичните сигнали за зголемена побарувачка.

Во октомври 2022 година, ОПЕК и неговите партнери поставија фиксни цели за производство за цела година пред нас.

Официјалните лица посочија дека имаат намера да ги остават квотите непроменети до 2023 година, а коментарите на принцот Абдулазиз бин Салман се најстроги досега.

Фото: Pixabay