Amazon отворa канцеларија во Загреб – објавени огласи за работа

65

Amazon една од петте најголеми технолошки компании во светот, по две години подготовка, официјално започна со отворање канцеларија во Загреб.

За почеток, бара 15 работници, а неофицијално во индустријата се споменува дека конечната бројка би можела да се искачи на 50.

Иако оваа компанија кај нас е најпозната како интернет трговец и е најголема во светот, таа е многу попозната во ИТ индустријата по услугите во облак.

Пред две години, Amazon преку својата компанија A100 Row Inc. ја отвори компанијата Amazon Data Services Zagreb d.o.o. во Хрватска.