Амазон со нови 50.000 работни места

24

Amazon.com се подготвува привремено да отвори 50.000 нови работни места, се со цел божиќниот шопинг да мине во најдобар ред.

Познатата компанија, која врши продажба преку интернет, е веќе во подготовки за претстојните божиќни и новогодишни празници кога онлајн побарувачката е значително зголемена.
За се да помине без проблеми, Амазон одлучи да вработи илјадници луѓе кои ќе бидат ангажирани како во примање на нарачките така и во испорачување на големиот број на производи. Компанијата во моментов брои 20.000 вработени ширум светот.

Амазон не е единствениот продажен ланец кој отвара нови работни места. Мејсис планира да вработи уште 80.000 работници, додека Волмарт 50.000.