Американски Rivian отвора развоен центар во Белград, работа за 200 инженери

9

Една од најпрогресивните и најиновативните компании во светот, American Rivian,  објави дека отвора развоен центар во Белград, пишува Нетокрација, а тоа го потврди и премиерката Ана Брнабиќ.

Ривиан, производител на електрични авантуристички возила (камиони и теренци),  официјално објави дека го отвора својот центар за истражување и развој во Белград со намера да ангажира локален технички персонал и инженери од автомобилската индустрија.

Работните места ќе бидат во областа на напредните технологии поврзани со автомобилската индустрија, како што се мапирање, инфозабава, напредни системи за помош на возачот и ИТ услуги.

Компанијата во Србија ќе работи под името Rivian SE Europe d.o.o. Белград.