Аналитичар, кој предвиде колапс на крипто-пазарот, појаснува што претстои за Биткоин

195

Крипто аналитичарот, кој предвиде дека Биткоинот ќе пропадне оваа година, открива што мисли дека ќе биде најниската цена за водечката криптовалута.

Трговецот на крипто, Капо, им кажа на своите следбеници на Твитер дека очекува Биткоинот дополнително да падне бидејќи крипто средството паѓа под клучното ниво на поддршка.

„: БТК – Некои од причините зошто мислам дека треба да видиме ново дно во наредните денови:

„БТК ја проби зоната за поддршка од 30.000 долари, што беше пресвртница за „биковите“. Ова е зона, а не ниво. Тоа е помеѓу 29.000-31.000 долари, земајќи ги сите фитили. Сега тој ја тестира оваа област како отпор“.

Аналитичарот рече дека Биткоинот може да падне на 21.000 долари пред да порасне. Во моментот на пишување, БТК се тргува со околу 29.200 долари.

Капо има слична прогноза за алткоините, кои очекува да паднат за уште 40% до 50% во текот на следните неколку дена.

„Минималната цел сè уште не е постигната (23.000 долари). Ова може да го видите и во алткоините, каде некои од главните цели сè уште не се постигнати“.

Трејдерот рече дека цените на крипто-средствата ќе се вратат штом ќе го достигнат дното, но тој остана песимист во врска со неодамнешниот крај на мечкиниот пазар.

Капо неодамна рече дека алткоините можеби нема да достигнат нови височини дури по преполовувањето на биткоинот во 2024 година.

„Очекувам добро закрепнување по овој последен чекор надолу (100-500% отскокнување во зависност од монетата), но подоцна оваа година можеме да видиме продолжување на мечкиниот пазар. Не се очекуваат нови ATH (највисоки нивоа) до средината или крајот на 2024 година (по следното преполовување)“.