Android 12 веќе достапен за Pixel 3 и понови уреди

4

Google го стави на располагање за преземање најновиот софтвер Android 12, кој сега е достапен за сите паметни телефони Pixel, кои датираат од Pixel 3.

На „есенскиот настан“ на Google можеа да се слушнат уште некои вести, кои не се поврзани со телефоните Pixel 6. Покрај тоа, чисти инсталации на најновиот оперативен систем Android сега се достапни за преземање.

Корисниците кои имаат компатибилен уред Pixel можат да отидат во System Setup и да проверат дали има надградби на системот.

Android 12 е голема промена за тој оперативен систем. Тој носи визуелни и UX промени со Material You дизајнот, како и прилагоден систем за теми кој извлекува нагласени бои од вашата позадина.

Исто така, носи подобрувања во поставките за дозвола и поголеми копчиња.