Apple почнува да го копира Xiaomi, веруваат во Кина

87

На почетокот на своето постоење, Xiaomi вешто ги имитираше лидерите во бизнисот со паметни телефони Apple и Samsung, и многумина веруваа дека ги копира иновациите на двете компании во нивните производи. Но, дојде време кога потрошувачите почнуваат да ја обвинуваат американската корпорација дека ги копира Кинезите.

Не се работи за паметен телефон или лаптоп, туку постер посветен на претстојната онлајн презентација на новите производи на Apple. Потрошувачите од Кина енергично разговараат на локалната социјална мрежа Weibo колку сликата изгледа како рекламен постер за Xiaomi Mi Mix 2s, пишува MyDrivers.

Интересно, кинеските потрошувачи ја забележаа сличноста, иако паметниот телефон Xiaomi беше претставен пред повеќе од три години.

Премиерата на новите производи на Apple е закажана за 18 октомври во 18:00 часот по македонско време. На настанот, се очекува компанијата да го објави новиот MacBook Pro 14 и 16 со ажуриран дизајн и долгоочекуваните слушалки AirPods 3.