Apple подготвува 75 милиони 5G iPhone телефони за годинава

14

Apple побара од доставувачите да направат најмалку 75 милиони 5G iPhone телефони за подоцна годинава, како и нови модели на Apple Watch, нов iPad Air и помал модел на HomePod.

Компанијата очекува во 2020 година да бидат испорачани 80 милиони парчиња iPhone.

Apple наскоро ќе претстави неколку нови уреди меѓу кои се два Apple Watch, новиот iPad Air, како и четири нови модели на iPhone.

Фото: Freepik