Apple се поблиску до создавање самоуправувачки автономен автомобил

41

Уште во 2014 година, Apple започна да работи на „Проектот Титан“ со повеќе од 1.000 автомобилски експерти и инженери кои развиваат електричен автомобил на тајна локација во близина на седиштето на компанијата.

Проектот за автомобили на Apple се менуваше и се менуваше неколку пати во текот на изминатите неколку години поради внатрешни несогласувања и проблеми со управувањето, но напредокот веќе е присутен, известуваат американските технолошки сајтови.

Apple наводно веќе работи на целосно автономен автомобил кој не бара интервенција од корисникот, повеќе од кој било друг производител на автомобили досега.

Ова е многу амбициозен проект, коментираат авто-експерти, бидејќи според информациите, Apple сака да создаде автомобил без волан и педали.

Кога точно ќе се појави овој футуристички автомобил на пазарот и колку ќе чини? Никој уште не знае..