петок, 22 ноември, 2019
Почетна Маркетинг

Маркетинг

Доколку не успеете да имплементирате соодветен начин на онлајн рекламирање, може само многу да изгубите.
Важно е познатата личност да се поистовети со производот или услугата што ја рекламира, а будното око на јавноста ќе ја следи во чекор за да забележи дали навистина е врзана и го користи она што го рекламира.
Вкупно, доделени се 62 Silver Drum, 37 Golden Drum и девет Grand Prix награди.
Придружете ни се на Наградната церемонија на Golden Drum, којашто оддава чест на големата креативност.
Уште само две недели нѐ делат од почетокот на 26-тото издание на фестивалот Golden Drum. Сѐ уште имате време да го резервирате вашето место и да бидете дел од промената предводена од креативност!
Најголем број од корисниците 70-80% ги игнорираат спонзорираните содржини од онлајн пребарувањето.
Држете се до својот бренд и не подлегнувајте на евтините трикови кои не се автентични.
Професорот Филип Котлер, познат специјалист за маркетинг, на четврти декември доаѓа во Истанбул на Светскиот маркетинг самит (World marketing summit – WMS).
Поради големиот интерес, рокот за купување на EarlyBird влезниците, кои се со 50 евра пониска цена од регуларните, е продолжен за дополнителни пет дена и истекува на 19 октомври.
Клучот за успехот е да се најде производ/услуга што сосема ќе одговара на она што го нуди вашата компанија и истовремено нема да претставува конкуренција.
Пазарната сегментација може да се дефинира како процес на издвојување на групи потрошувачи кои имаат исти барања кон производството.
Програмата е поделена во три целини, во рамки на кои ќе се зборува за е -трговија (omnychannel, payment processors, analytics), перформанс маркетинг (PPC, conversions, optimization) и содржина (social media, influencer marketing, monetization).
Проектот Една книга за Мир е создаден преку соработка на агенциите Њу Момент и Y&R Dubai, а е наменет за меѓурелигискиот совет на Босна и Херцеговина.
Маркетингот не е само продажба, туку неговата филозофија ќе ви помогне да привлечете купувачи, потенцијални домашни и странски партнери, потрошувачи кои ќе се навикнат на вашиот производ или услуга, градење долгорочни релации засновани на доверба.
Рекламата ја виделе само неколку стотици луѓе, бидејќи во тоа време во САД имало 4.000 телевизори.
Без оглед на тоа што ќе се случува, постојат правила во маркетингот што никогаш нема да се сменат, бидејќи се цврсто втемелени во психологијата на потрошувачот.
Најлошо што можеме да направиме е да ставиме веб страни на сервер, да ставиме аналитика на нив и потоа неколку години да не ги менуваме, надевајќи се дека успехот ќе ни падне од небо.
Р3 Инфомедиа, сопственик на брендовите Златна книга и Маркетконект, преку својата онлајн платформа www.zk.mk обезбедува бесплатна годишна промоција во износ од 120 евра за секоја новооснована фирма во Македонија.
Петар Лазаров и Калин Бабушку, косопственици на компанијата Македонија Експорт, на 15 септември (четврток), со почеток во 17 часот, во Јавна соба, ве покануваат на дружење, убав разговор и некој бесплатен совет. Влезот е слободен.
“Доколку традиционалниот маркетинг е добро испечен леб, маркетинг на содржина е путерот што помага парчето леб да биде повкусно“.
Во соработка со Cooper, Buzzbike им нуди на жителите на Лондон бесплатен велосипед со кој мора да одат на работа најмалку 12 дена во месецот и да го паркираат на улица (на видно место).
Потенцијалот на Златна книга како медиум за промоција на бизнисот и производите кон оваа голема група на потенцијални потрошувачи го препознаваат и домашните компании.
Контент маркетинг всушност претставува наједноставен начин да добиете нови потенцијални клиенти кои ќе ги конвертирате во потрошувачи.
На клиентите може да им се здодее веќе постоечкиот бренд, но можат и да се збунат кога брендот премногу и пребрзо се менува.