Архитект изгради канцеларија од илјадници рециклирани шишиња од пиво

3

fasada od pivski sisinja

Архитект од Кина ја изгради најнеобичната канцеларија на светот, користејќи илјадници рециклирани шишиња од пиво, пишува Inhabitat.

pivski sisinja

Ли Ронгјунг се погрижи неговата канцеларија да биде уникатна, па за таа идеја му беа потребни 8.500 рециклирани шишиња од пиво, четири месеци работа и околу 11.000 долари за да се заврши. За да ја оствари целта, Ли доби поддршка од неговиот татко, кој инсталираше 40 слоеви шишиња за да може да се формира силна структура на објектот.

pivski sisinja 1

“Не е важно дали ќе успеам или не, но сакам да го исполнам мојот сон. Сакав да изградам уметничка и употреблива канцеларија. Овој објект е мојата бизнис картичка за во иднина и ќе им помогне на инвеститорите да се запознаат со мојот талент и она што го работам“, вели Ли.

pivski sisinja li

 

kuka od pivski sisinja