AudioLab – сеопфатна апликација за работа со тонски записи на смартфони со Android

5

Уредувањето аудио фајлови директно на паметните телефони одамна не е ништо ново, па затоа има голем број на апликации кои всушност се специјализирани за ова. Некои со нивниот интерфејс и можности веднаш наликуваат на познатите алатки од десктоп компјутерите, додека други имаат малку поинаков пристап. AudioLab е еден од вторите.

Имено, на прв поглед веќе е јасно дека се работи за солидна колекција на индивидуални алатки за обработка на аудио, која добро ќе ни дојде не само за вообичаената работа со аудио фајлови, па може да се сечат, мешаат, спојуваат, делат и слично.

Дополнително, поддржано е и аудио снимање, постои можност за примена на различни специјални ефекти, а недостасуваат и низа други алатки, како онаа за уредување метаподатоци, додаток за конверзија на аудио формат, поддршка за секвенцијална обработка и многу повеќе.

Напротив, нема смисла да се набројува поединечно што нуди AudioLab, но најдобро е да ја инсталирате апликацијата и едноставно да ја пробате. Удобно е апликацијата да се испроба бесплатно (со одредени ограничувања), а оние кои плаќаат претплата на Play Pass ќе можат да ја користат без доплата.

Во спротивно, треба да го купите изданието Pro, кое чини од 2,2 до 15,2 евра; во зависност од тоа колку ви се допаѓа апликацијата.