AVG очила против препознавање на социјалните мрежи

34

avg ocila

ИТ компанијата за изработка на антивируси AVG дизајнираше специјални очила за заштита од софтвери што препознаваат лица, какви што има Facebook.

facebook_facial_recognition

Овие очила користат инфрацрвени LED диоди кои им пречат на филтрите што поголемиот број камери ги користат при фотографирање. Покрај тоа, имаат и рефлективна површина во случај да се користи и блиц.

avg ocila 1

Очилата засега се прототип и веќе се испробани на iPhone и Nexus.