Почетна Ознаки ИТ

Ознака: ИТ

Најчитани

Интервју со Анџело Василевски од Батери Еволушн: Akumulatori.mk – нов и модерен начин за...

Аkumulatori.mk не е само онлајн платформа за купување на акумулатори и батерии, туку долгогодишна идеја и збир од сите производи и дистрибутери на нашата компанија, која од 2008 година е присутна на пазарот во Македонија како генерален увозник и дистрибутер на повеќе од 10 светски брендови.

Што е солемнизација?

Од една страна, нотарот проверува дали договорот е составен во пропишана форма, а од друга страна на странките им ја објаснува смислата и последиците од тој договор.

Дрво кое носи заработка од 50.000 евра, а инвестициите се минимални

Во Србија станува сè попопуларно одгледувањето на брзорастечкото дрво пауловнија, кое се смета за растение кое носи брз профит од дури 50.000 евра. Неодамна...

Кампања на Алкалоид: Со преглед на видеото Чукни во дрво, донирате за Детската клиника

Видеоспотот ќе биде поставен на дигиталните канали на Алкалоид АД (YouTube, Facebook и Instagram). Од 10 јуни до 20 септември 2021 година, по повод својот 85 – годишен јубилеј, компанијата за секој преглед на видеоспотот ќе ѝ донира по еден денар на Универзитетската клиника за детски болести.

Корпоративна обврзница… Можност за инвестирање

Преку издавањето корпоративни обврзници акционерските друштва и командитните друштва со акции прибираат капитал за финансирање на сопствени проекти тогаш кога ќе проценат дека издавањето на обврзници е исплатливо за друштвото.