200 милиони луѓе во светот користат 5G

17

Бројот на корисници на 5G технологија ширум светот достигна 200 милиони луѓе, а изградени се 800.000 5G локации. Според експертите, 5G се развива многу побрзо од очекуваното.

Повеќе од 140 комерцијални 5G мрежи се распоредени во 59 земји, а повеќе од 50% ги направи Huawei.

Во Кина се испорачани повеќе од 68% 5G телефони, а во овој момент се достапни над 200 5G модели на уреди што ја поддржуваат оваа технологија.

Фото: Pexels