Avlia – хрватски мебел за деца инспириран од животни

7

Хрватската дизајнерка Наташа Његовановиќ создаде линија на мебел под името Avlia, којшто кај децата ќе поттикне природна и креативна реакција, пишува Градња.рс.

mebel avlia za deca

Секое парче мебел од оваа линија го имитира изгледот на некое домашно животно. Освен основната функција, секое парче мебел е и играчка за деца. При изработката, како што се наведува, се користени природни материјали.

mebel avlia deca

Масичките се во форма на крава, столчињата потсетуваат на куче, кутијата за играчки личи на прасе, а приборот за моливи и боици е изработен во форма на кокошка.

mebel avlia