Австриска стопанска комора: Требаше да се размисли за последиците од санкциите против Русија

80

Претседателот на Стопанската комора на Австрија Харалд Марер ја критикуваше политиката на Виена и Брисел кон Русија бидејќи смета дека требало да се разгледаат последиците од санкциите.

Тој вели дека не знае дали санкциите против Русија биле грешка, но не знае и дали биле целосно обмислени.
Харалд Марер истакнува дека тоа било политичка одлука кога било одлучено Австрија да застане на страната на Украина, додека таа земја заборавила да им ја каже на граѓаните цената за тоа.