Автопатот Кичево – Охрид ќе биде завршен на крајот на 2023 година

57

Владата на вчерашната седница усвои Информација со која се утврдува дека 31. 12. 2023 година е рокот за завршување на работите за изградба на автопатот, делница Кичево – Охрид.

“Усвоена е Информацијата врз основа на која Владата го прифати текстот на Анекс бр. 5 кон Договорот за изградба на автопат, делница Кичево – Охрид помеѓу  Јавното  претпријатие за државни патишта и Sinohydro Corporation Limited, според кој се утврдува рокот за завршување на работите на оваа делница на 31.12.2023 година, без никакви дополнителни финансиски импликации по Буџетот на Република Северна Македонија, се наведува во владиното соопштение.