Барел нафта 120 долари, житарките во минус

41

Цените на нафтата достигнаа 120 долари и полека се враќаат на рекордно ниво. Цената на нафтата на американскиот пазар изнесува 119 долари.

Биткоинот расте од утрово. Вредноста на биткоинот денес изнесува 31.212 долари, што е зголемување за околу 4% во однос на вчера. Другите криптовалути се во зелено.

Цена на пченица и пченка

Цените на житата од утрово се во минус. Цената на пченицата е 1.040 долари за тон, што е намалување за речиси 2 отсто во однос на вчера. Цената на пченката е 727 долари, што исто така е намалување за околу 1% во однос на вчера.