Барел нафта под 100 долари, паѓаат и цените на пченицата и пченката

43

Пазарот на нафта бележи пад во однос од вчера. Вредноста на барел нафта на лондонскиот пазар од утринава изнесува 102 долари, за разлика од вчера кога цената на барелот изнесуваше 106 долари за барел. Цената на барел нафта на американскиот пазар е 97 долари.

Биткоинот утрово

Пазарот на криптовалути од утрово во црвено. Вредноста на биткоинот е 43.273, што е намалување за 4% во однос на вчера. Од утрово сите криптовалути бележат пад.

Цената на пченицата од утрово паѓа

Цената на пченицата е 1.038 долари за тон, што е намалување за 0,6 отсто во однос на вчера. Цената на пченката е 756 долари за тон, што е исто така пад од 0,4 отсто во однос на вчера.