Беркшир Хатавеј продаде 25,8 милиони долари од акциите во кинескиот BYD

20

Беркшир Хатавеј, инвестициската фирма во сопственост на Ворен Бафет, продала 820.500 акции од производителот на електрични возила BYD Co на берзата во Хонг Конг за 25,78 милиони долари, според акционерското барање.

Продажбата на 25 октомври го намали уделот на Berkshire во H-акциите на BYD  на 7,98% од 8,05%, според поднесувањето на берзата во Хонг Конг во вторникот, објави Ројтерс.