Безготовинско плаќање за нови лични карти

57

lkГраѓаните од денеска ќе можат да плаќаат со картички преку ПОС терминали на шалтерите при аплицирање за нови лични документи.

Со ова постапката се поедноставува и се кратат времето и трошоците за граѓаните.

Денес проектот ќе биде промовиран од страна вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески и министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска.