Bitcoin може да достигне 100.000 долари

99

Ентони Скарамучи вели дека Bitcoin (BTC) ќе достигне шестцифрена цена во следните две години.

Во ново интервју за CNBC, извршниот директор на глобалната инвестициска фирма Skybridge Capital рече дека брзиот раст на бројот на портфолија на BTC покажува дека водечката криптовалута е на пат до 100.000 долари.

„Според Glassnode, веројатно има 245 милиони паричници или сметки поврзани со Bitcoin. Кога ја направив или кога Skybridge ја направи својата прва инвестиција во Bitcoin, зборувавме за 85 милиони портфолија, а тоа беше октомври-ноември 2020 година, па само размислете за спектакуларниот раст на мрежата на Bitcoin“, истакна тој.

Скарамучи додава дека портфолијата даваат општа идеја за довербата на луѓето во најголемото дигитално средство.

„Како што растат портфолијата и се зголемуваат трансакциите со Bitcoin, мислам дека луѓето имаат се повеќе доверба во него, потпората на BTC… Некој како Кети Вуд би ви кажал дека [со] милијарда портфолија, Bitcoin лесно може да се тргува за 500.000 долари по монета“, смета милијардерот.

Скарамучи е оптимист дека водечкото дигитално средство би можело да достигне 100.000 долари до 2024 година.

„Згрешив минатата година затоа што не предвидував војна или продолжување на Ковид, но мислам дека нема причина BTC [да не достигне 100.000 долари], со оглед на начинот на кој расте на глобално ниво …Bitcoin е во системот, ако сакате, и тој е [значаен] поради природата на неговата децентрализација – го прави лесен за користење низ целиот свет“, заврши шефот на Skybridge.