Биткоин: Падот на цената застана, активноста на пазарот стабилна

6

Пазарот на криптовалути во последните 24 часа незначително ја зголеми својаѕа вредност, за 0,5 отсто. Пазарната капитализација, според веб-страницата Коингеко, моментално е 2,36 трилиони долари.

Биткоинот утринава се тргува по цена од 46.402, што значи дека неговата вредност е за 0,4 отсто пониска од вчера.

Етереумот, пак, доби 1,1 отсто од вредноста, што значи дека се тргува по цена од 3.815 долари.