Биткоинот благо падна на 39.000 евра

68

Денеска во 15 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance, Bitcoin падна за 0,54 отсто на 39.004,20 евра во последните 24 часа.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 18,14 милијарди евра, што е помалку во споредба со минатонеделните вредности.

Индексот (Fear and Greed Index) на Биткоин моментално е на 52 во категоријата „неутрални“, што укажува на тоа дека ентузијазмот на инвеститорите е намален од минатонеделните многу високи нивоа.