Биткоинот благо порасна на 39.444 евра, расположението на инвеститорите подобро од вчера

28

Денеска во 15 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance, Bitcoin поскапе за 0,76 отсто на 39.444,58 евра во последните 24 часа.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 20,71 милијарди евра, што е помалку во споредба со минатонеделните вредности.

Индексот (Fear and Greed Index) поврзан со Биткоин денеска е на ниво од 64 во категоријата „алчност“, додека вчера беше во категоријата „неутрална“.