Биткоинот денеска падна под 20.000 долари, за прв пат од декември 2020 година

40

Цената на биткоинот денеска падна под 20.000 долари, за прв пат од декември 2020 година.

Според податоците на порталот CoinDesk, цената на таа дигитална валута паднала за 6,57 отсто во 8:55 часот по средноевропско време и изнесувала 19.450 долари.

Биткоинот попладнево околу 12: 00 часот  дополнително падна, и неговата цена во изнесува 19.138 долари.