Биткоинот го продолжи својот извонреден раст и скокна за 5,47 отсто на 44.000 евра

18

Денеска во 15:00 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance, Bitcoin поскапе за 5,47 отсто на 44.047,99 евра во последните 24 часа.
Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 25,89 милијарди евра.

Индексот на страв и алчност на Биткоин моментално е на 72 во категоријата „алчност“.

Вредноста на етереум (ETH) се зголеми за 3,5 отсто на 2.330,31 евра.