Биткоинот ја надмина границата од 20.000 долари

38

Биткоинот ја надмина границата од 20.000 долари и го очекува својот најдобар ден во последните шест недели, додека американскиот долар нагло падна.

Биткоинот, најголемата криптовалута по пазарна вредност, се зголеми за повеќе од 7% до 20.796 долари, што е највисоко ниво во последните две недели. Етер, вториот по големина, се зголеми за 5% и исто така го достигна највисокото ниво за две недели на 1.717 долари. Биткоинот во средата беше само 18.540 долари, пренесува Ројтерс.

Ако криптовалутите успеат да ги задржат своите добивки до крај на неделата, Биткоин би можел да ја објави својата втора по ред неделна добивка и најдобрата недела за околу еден месец.